Szájsebészet

Fogeltávolítás

Rendelőnk egyik fontos célja, hogy minden olyan fogat, amit nagy eséllyel meg lehet menteni, azt megmentsük. De sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a legnagyobb alaposság és igyekezet ellenére is a fogeltávolítás válik szükségessé. Szájsebészeti rendelésünkön erre is lehetőséget biztosítunk. Természetesen a fogeltávolítások esetén is fontosnak tartjuk a fájdalommentességet, hogy pácienseink a gyógyulási idő letelte után is bátran visszatérjenek a további kezelések folytatásához.

Bölcsességfog eltávolítása

Sok páciensnek gondot okoz a már előtört, de elhelyezkedése miatt nehezen vagy egyáltalán nem tisztítható bölcsességfog, vagy helyhiány miatt a csontban lévő fogak fájdalmas, gyulladt állapota. Ilyenkor nagy segítségünkre van szájsebész kollégánk, aki a mindennapos munkája során gyakran oldja meg az ilyen szituációkat, így pácienseink biztosak lehetnek abban, hogy „jó kezekbe” kerülnek.

Maga a beavatkozás fájdalommentes kezelés, inkább elhúzódó jellege miatt a kényelmetlen szájsebészeti műtétek közé sorolható. Elsősorban az alsó bölcsességfogak eltávolítása után lehet számítani utópanaszokra pl. arcdagadás, szájnyitási nehezítettség, utófájdalom, melyek kellemetlen tünetek, de mindenképp orvosolhatóak.

Gyökércsúcs resectio

Gyökércsúcs resectio alatt a gyulladt foggyökércsúcs és a körülötte lévő cysta vagy granuloma eltávolítását értjük, amikor egy egyszerű gyökérkezelés nem segít megszüntetni a kialakult krónikus gyulladást. Ezzel a beavatkozással egy fog élettartamát akár hosszú évekre meg tudjuk növelni.