Air-Brush sópolírozás

 

Ha komplett professzionális szájhigiéniai kezelésről beszélünk, akkor mindenképp meg kell említenünk a fogkőeltávolítás befejező lépését, az ún. Air-Brush sópolírozást is. Ezen eljárás során egy nagyon finomra porlasztott, de mégis szemcsés jellegű homokkal és nagyobb nyomású víz keverékével lesimítjuk a fogkő után maradt érdes fogfelszínt- ezzel megakadályozva, hogy újabb lepedék könnyen ismét a fogak felszínére tapadjon – és eltávolítja a felszínre tapadt színezőanyagokat. Ezáltal a fogak nemcsak tükörsima felszínűek lesznek, hanem minimális fogfehérítő hatást is el tudunk ezzel a beavatkozással érni.

Ha valakire nem jellemző a fogkőképződés, akkor is érdemes félévente az Air-Brush polírozást, mint önálló kezelést kérni a fogorvosunktól, mivel az ételekben lévő színezőanyag mindenki fogán megtalálható, ennek eltávolításával egy kellemesebb, tisztább érzetet érünk el.

Maga a beavatkozás fájdalommentes, az alkalmazott „por” pedig ízesítve van, mely még kellemesebbé tudja varázsolni a kezelést.