IPS-Emax porcelán korona/híd

Az IPS-Emax porcelán koronák indikációs területe megegyezik az ugyanebből az anyagból készült porcelán héjakéval, azzal a különbséggel, hogy kisebb foghiányok pótlására is alkalmazható megoldás, elsősorban a front-és kisörlő fogak területén.

Előny a többi korona típussal szemben, hogy sokkal kevesebb foganyag elvétele elegendő a készítéséhez, mivel nagyon kevés anyagvastagság biztosítja a kellő ellenállóképességet. Esztétikai értéke a legkiemelkedőbb az összes koronaanyag mellett. Azon pácienseinknek ajánljuk, akik számára a tökéletes esztétikai ellátás a legfontosabb.

 

Esetbemutatás

Középkorú hölgy páciensünknek évekkel ezelőtt letört a bal felső 1-es metszőfoga. Akkor fémkerámia koronával látták el. A pácienst zavarta annak színe, formája, és az ínyszélnél látható fémszegély is. Mivel az esztétika elvárás nagyon magas volt, így a pácienssel egyetértésben az esztétikailag legmagasabb értékű IPS-Emax koronát választottuk. A végleges pótlás elkészülte 1 hetet vett igénybe.

A beavatkozás menete:

  1. alkalom: régi korona eltávolítása, ogcsonk előkészítése, lenyomatvétel, ideiglenes akril korona készítése, fogszín választás
  2. alkalom: IPS-Emax korona próbája, fogszín és forma ellenőrzése, korona végleges ragasztása