Porcelán héj

Rendelőnkben a kisebb esztétikai korrekciók, szín- vagy formabeli eltérések korrigálására teljes porcelán héjat készítünk, melyek előnye a koronákkal szemben, hogy kevesebb foganyag eltávolításával járnak, viszont fontos tudni, hogy mivel nem ölelik körbe a fogakat, ezáltal rögzülésük kevésbé stabil, mint egy koronáé, így „használatukhoz” nagyobb odafigyelés szükséges.

Az általunk alkalmazott IPS-Emax porcelán héjak mind esztétikájukban, mind teherbírásukban az egyik legkedveltebb fogpótlások közé tartoznak. A korábban alkalmazott teljes porcelán pótlásokhoz képest sokkal stabilabb és tartósabb megoldást nyújtanak, a teljes esztétikai igény kielégítése mellett.

Milyen esetekben alkalmazhatjuk a porcelán héjakat?

Leggyakoribb felhasználási területük a frontfogak területén meglévő rések zárása, kisebb formabeli eltérések, tartós színbeli korrekció igénye esetén. Nem alkalmazható olyan esetekben, amikor a foganyag hiány nagymértékű vagy pl. fogcsikorgatás esetén, mivel tartósságuk így nem biztosítható kellőképpen.

Mennyi idő alatt készül el?

A porcelán héjak fogtechnikus közreműködésével készülnek, mely kb. 5-7 munkanapot vesz igénybe. Természetesen, amennyiben igény van rá, erre az időszakra ideiglenes héjakat tudunk készíteni, így pácienseinknek nem kell attól tartania, hogy „fog nélkül” kell maradniuk.