Gradia inlay/onlay

Vannak olyan esetek, amikor a fogszövet roncsolódása, az elvesztett/letört foganyag mennyisége olyan mértékű, hogy egy egyszerű töméssel nem biztosítható a fogak hosszútávú élettartama, viszont még nem olyan súlyos a helyzet, hogy koronára lenne szükség. Ilyenkor jön szóba egy köztes megoldás, az ún. betét (inlay/onlay), melyet fogtechnikus közreműködésével készítünk két lépésben. Anyagát tekintve többféle betéttípus közül választhatnak páciensek, leggyakrabban a Gradia(műanyag), IPS-Emax teljes porcelán vagy az aranybetétet készítjük a pácienseink igényeinek felmérése után.

 

Hogyan történik a betétkészítés?

Első alkalommal helyi érzéstelenítést követően eltávolítjuk az elszuvasodott fogtörmeléket, majd ezután kialakítjuk fogüreg formáját. Végső lépésként történik a lenyomatvétel, ami alapján fogtechnikusaink elkészítik a fogba pontosan illeszkedő, színben harmonizáló betétet. A beragasztásig a fogak ideiglenes töméssel ellátásra kerülnek.

Második alkalommal történik a betét beragasztása, amit szintén az érzéstelenítés előz meg. Ezután -amennyiben a betétet pontosnak, színben megfelelőnek találtuk- rögzítjük a fogba az erre a célra való speciális ragasztóanyaggal.