Állapotfelmérés, kezelési terv

 

Rendelőnk egyik legfontosabb célja, hogy pácienseinket az egyedi igényeknek megfelelően lássuk el, de emellett a legtöbb információt megtudjanak fogaik állapotáról, a szükséges kezelések szakmai és anyagi hátteréről, hogy minden egyes páciens, aki minket választ, teljes bizalommal forduljon felénk s a kezelések végeztével is azt érezze, hogy a lehető legszínvonalasabb fogászati ellátást kapta.

Ezt a célt szolgálja, hogy az első találkozás alkalmával egy komplex csomagot szolgáltatunk pácienseinknek, amely magában foglal egy alapos stomato-onkológiai szűrést, a fogazat és nyálkahártyák állapotának felmérését, illetve egy panoráma-rtg felvétel készítését. Sokan kérdezik, hogy miért is van szükség rtg-felvételre. Sokéves tapasztalattal azt tudom, hogy nagyon sok esetben derül fény olyan elváltozásokra a rtg-en, ami szájban a legalaposabb vizsgálattal sem fedezhető fel, pl. gyökér körüli cysták, két fog között kialakult szuvasodások, csak a teljesség igénye nélkül. Ezért szoktuk javasolni visszatérő pácienseinknek is 1-1,5 évente a panoráma rtg-felvétel ismétlését.

Sok esetben nem elegendő egy egyszerű rtg-felvétel készítése, például implantáció tervezése előtt, illetve bizonyos endodontiai problémák pontos megítélésére, gyökérkezelés elkezdése előtt. Rendelőnkben lehetőség van CT-felvétel készítésére is, így pácienseinknek nem kell külön elmenniük rtg-központokba, hanem kényelmesen, helyben el tudjuk készíteni a felvételeket. Így nem csak komfortosabb az ellátás, de időt is spórolunk a kezelések elvégzése közben.

 

Mindezen ismeretek tükrében minden páciensünknek egyénre szabott kezelési tervet készítünk, mely tartalmazza a szükséges kezeléseket foganként lebontva, illetve egy részletes árajánlatot is. Ennek ismeretében minden páciens tervezetten és előreláthatóan tudja elvégeztetni a szükséges kezeléseket.