Fogfehérítést szeretnék. A rendelőit vagy az otthoni megoldást válasszam?

Alapvetően a két fogfehérítési eljárás között az eljárás kivitelezésében van különbség, az elérhető eredményben talán csak kicsivel, de az otthoni módszer nyeri a versenyt.

A rendelői fogfehérítés egy alkalommal történik, a páciensnek semmi teendője nincs, minden előkészítést az orvos végez el. Maga az eljárás kb. 1 órát vesz igénybe. Kényelmetlensége, hogy ez idő alatt szükséges a száj nyitva tartása. A kezelés végeztével a páciensnek annyi dolga van, hogy kb. 3-4 napig kerülnie kell minden színes ételt/italt.

Az otthoni fogfehérítéshez lenyomatvétel alapján egy átlátszó műanyag sín készül ebbe kell belehelyezni a fogfehérítő anyagot. Ez alkalmanként 3-4 órát vesz igénybe, egy kúra alatt pedig maximum 8 alkalommal helyezhető fel. Ugyanúgy érvényes, hogy a kúra alatt és utána szintén pár napig kerülendőek a színes ételek/italok fogyasztása. Előnye ennek az eljárásnak, hogy az elkészített sín a következő kúra alkalmával újra felhasználható, csak a fehérítő anyagot kell megvásárolni.

Fontos tudni, hogy bármelyik típus kerül kiválasztásra, előtte célszerű egy professzionális fogtisztítás a hatékonyabb eredmény elérése érdekében.

Összefoglalva:

ELŐNYÖK HÁTRÁNYOK
 

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

 

-kis mértékben hatásosabb, mint a rendelői megoldás

-a sín újra használható

-több alkalmat vesz igénybe, kissé “macerásabb”
 RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS  -egy alkalommal történik, páciensnek nincs teendője -az elérhető eredmény kisebb mértékű, mint az otthoni megoldás